Autómentés Budapest – Mikor tárcsázzunk autómentőt

Az autók mentésének folyamatának kivitelezése rengeteg fajta formában és módon is végbe mehet, viszont a végeredményt tekintve minden autómentő számára ugyanaz a cél, a meghibásodott vagy megsérült, de mindenképpen a tovább haladásra, valamint a közúti forgalomban való részvételre képtelen autószállítás folyamatának a kivitelezése.

A szolgáltatás a megkezdéséhez elengedhetetlen egy olyan helyzet, amely indokolttá teszi a közúti szállítás kivitelezését. Ilyen helyzet lehet netán egy baleset, vagy akár egy meghibásodás, de abban a helyzetben is szükséges lehet az autómentés Budapest területén, ha esetleg egy olyan járművet vásároltunk meg, amelyet ideiglenesen kivontak a forgalomból. Az autómentés Pest megye területén minden esetben azzal kezdődik meg, hogy a bajba jutott ügyfél tárcsázza az autómentő éjjel-nappal tevékenykedő szakembert, és bejelenti a helyzetét.

Ha személyi sérülést is tartalmazó közúti baleset forog kockán, akkor a tréleres autószállítás folyamata csupán a hatósági intézkedést követően valósulhat meg, miután a rendőrség biztosított minden személyt arról, hogy a járműre a nyomozáshoz nem lesz szükség, és nyugodtan kivitelezhető az autószállítás Budapest területén.

Lényeges tudni, hogy ha tárcsázzuk az autómentés éjjel-nappal történő szolgáltatást, akkor minden esetben pontos helyszínt kell meghatároznunk, valamint azt is, hogy mi a pontosan meghatározott problémánk.

Hiszen különböző szakemberek és kocsik kerülnek kiküldésre például akkor, ha az autónk hátsó fele károsodik, vagy az első futómű, hiszen ebben a helyzetben már a platóra történő felhúzás is nehézségeket eredményezhet.

Abban az esetben, ha pedig motorikus a probléma, akkor akár egy szerelő is kérhető a helyszínre, emiatt a kisebb problémák megoldása akár már a helyszínen is megtörténhet, az autószállítás 0-24 szolgáltatás igénybe vétele előtt. Az autószállítás Pest megye folyamatának következő lépése, hogy az autómentő Budapesti szakemberek megérkeznek a helyszínre, és az előbb említett helyzetek alapján vagy helyben megszerelik, vagy vontatható állapotba helyezik az autónkat. Utóbbi szituáció során egy csörlő alkalmazásával az