Fontos kérdések válaszokkal autómentés témakörében!

Mit is nevezünk autómentésnek?

Autómentésnek nevezünk minden olyan helyzetet, mikor az autó menet közben vagy akár álló helyzetben során meghibásodik. Ez lehet akár elektronikai hiba, váltó hiba, hengerfej hiba, futómű sérülés, eltörik a rugó, elektromos autók esetében lemerül az akkumulátor vagy akár egy defekt is. Emellett pedig ha a gépjármű tulajdonosa nem képes már tovább folytatni az útját és sürgős segítséget kér egy autómentő cégtől.

Hogyan alakulnak az autómentés árak?

Az autómentés árak a legtöbb autómentés során kilométer/forint elszámolás alapján kerülnek kalkulálásra. Sajnos rengeteg helyzetben nem mondják el, hogy a díj számítása folyamán nem csupán a meghibásodás helyétől a lerakás helyszínéig tart az elszámolás. Hanem az autószállítás állomástól az elakadás helyszínére való kiérkezés díját is magában foglalja. Mikor egy kisbusz mentés céget hívunk, akkor ezeket ajánlott tisztázni. Még mielőtt meglepetés érne bennünket az autómentés díjának rendezése folyamán.

Milyen adatokat kell megadnunk egy autómentés folyamán?

Amikor egy autó meghibásodik az úton és a bajba keveredett sofőr autómentőt tárcsáz, akkor a következő adatokat szükséges megadni az autómentős kollégák számára. Szükséges lesz az autó típusa, autó súlya, a meghibásodás jellege, hogy mozgásképtelen az autó vagy sem, a pontos elhelyezkedés, ahol az autó található, továbbá az az autó lerakásának a területe.

Hogyan tudunk egy lerobbant autót kimenteni egy mélygarázsból?

Rengeteg esetben fordul elő, hogy egy autó lerobban. Lehet ez váltó vagy akkumulátor hiba, bent maradt a kulcs. És ez bármikor előfordulhat akár egy bevásárló központ mélygarázsában is. Ilyen esetekben a tulajdonos segítséget kér. Ebben a helyzetben mindig mondjuk el, hogy az autón milyen meghibásodást tapasztalunk és pontosan, hol helyezkedik el a jármű. Ez azért lényeges, hiszen klasszikus autómentő jármű nem tud majd lemenni egy mélygarázsba. Ekkor minden esetben speciális autómentővel szoktunk mi is lemenni.

Hogyan tudok autómentőt tárcsázni autópályán?

Országunk rengeteg autópályával rendelkezik.  A gépjármű meghibásodás során az alábbi információkat ajánlott megadni , ha autómentőt hívunk telefonon keresztül. Szükséges lesz az autó típusa, autó súlya, a meghibásodás jellege, hogy mozgásképtelen az autó vagy sem, a pontos hely, ahol az autó található, továbbá az az autó lerakásának a helye.

Mi is az a furgonmentés?

furgonmentés az autómentésnél felsorolt irányelvekkel, mint mondjuk a műszaki meghibásodás esetén, azonnali segítségnyújtás szinte teljes mértékben megegyezik. Itt annyi különbség adódik, amely nagyon fontos, hogy a furgonok mérete és súlya sokkal nagyobb, mint egy gépjárműé. Továbbá, ha áruval van megrakodva és így szükséges elvégezni a mentést, akkor azt speciális autómentős eszközökkel lehetséges csupán végre hajtani. A klasszikus kisebb autómentők nem képesek ezeket a feladatokat teljesíteni.

Segítünk az autómentés kivitelezésében és a furgonmentésben is Önnek!

Reméljük, hogy legújabb bejegyzésünkkel tudtunk segíteni és a felmerülő kérdésekre érdemleges választ tudtunk szolgáltatni. Ha Önnek autómentésre, autószállításra, furgonmentésre lenne szüksége Budapesten, Pest megyében, Magyarországon vagy külföldön, keresse csapatunkat nyugodtan az év minden napján 0-24 óráig.