A biztonságos vezetésről a baleset elkerülése érdekében!

Egy megfelelően és precízen kivitelezett autómentés folyamán minden esetben figyelmet kell fordítani a sérült vagy törött gépjármű megfelelő technikai bebiztosítására, hogy semmilyen esetben se sérüljön vagy rongálódjon, valamint biztonságos lehessen a szállítás folyamata. Tudunk helyet biztosítani a sérült vagy rongálódott gépjárművek tárolására is!

Egy jó tanács, hogy annak érdekében, hogy ne legyen szüksége autómentésre nagyon lényeges hogy mindig szem előtt tartson néhány alapvető tanácsot, amely az autóvezetéshez nélkülözhetetlen. Még pedig, hogy minden esetben kipihenten, és ha ez lehetséges és kivitelezhető, akkor megfelelő és pozitív közérzettel üljünk be az autónkba, hiszen ezzel nagymértékben megnövelhetjük képességeinket!

Sokkal jobban leszünk képesek majd koncentrálni, és reflexeink is gyorsabbá válnak ennek köszönhetően. Hiszen ha fáradtak vagyunk, hajlamosak lehetünk többet hibázni, de ezek arra is igazak, ha a vezetésbe visszük át a mindennapi gondjainkat és magánéleti gondjainkat is. Ameddig vezetünk, adjuk át magunkat teljes mértékben a vezetésnek, és ügyeljünk arra, hogy mással ne törődjünk. A vezetés folyamatára minden esetben olyan állapotban kerüljön sor, amely során nem csupán mi, hanem mások is úgy gondolják, hogy megfelelő állapotban vagyunk rá.

Az alkohol vagy tudatmódosító szerek alatti állapot a legfőbb kizáró ok, azonban például betegen vagy különböző gyógyszerek hatása alatt sem ajánlott, ha vezetni szeretnénk, legfőképpen abban az esetben nem, ha éppen egy hosszú útra indulunk, ahová még ráadásul a családunk is elkísér.

Éjjel legyen a legóvatosabb!

A biztonságos vezetés folyamatára természetesen a nap összes szakaszában szükségünk lehet, azonban éjjel különösképpen, ugyanis nem csupán a vakító lámpáktól szükséges tartanunk, hanem kivilágítatlanul közlekedő járművektől, vadállatoktól és a fáradtságtól is. Ezzel párhuzamosan lényeges, hogy minden esetben hagyjunk elég időt számunkra annak, hogy szemünk alkalmazkodjon a sötét időszakhoz, és tegyünk meg óvintézkedéseket, esetleg a visszapillantó tükör szögének megfelelő beállításával, hogy semmiképpen se vakítson el minket az éjszakai út terü